Strasznie dzis wolno piszę... :roll: :lol:
czy to może być lożysko???
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Basel
czy to może być lożysko???
Witam wszystkich
od pewnego czasu zauważyłem, że przy maksymalnym skręcie w lewo wyraźnie słychać coś w rodzaju "buczenia". Odgłosy takie są również słyszalne przy prędkościach rzędu 100 km/h z tym, że wyraźniejesze jest to właśnie podczas maksymalnego skrętu w lewo(w lekkim zakręcie nie słychać nic), w prawo też jest słyszalne ale mniej. Niedługo będe jechał autem na przedląd na 30 tys. km i chciałbym się jakoś do tego problemu lepiej nastawić. Czy może ktoś miał podobny problem?Co to może być?Pierw myślałem, że może koło ociera o jakiś plastik, ale nic z tego, wszystko jest na swoim miejscu.Dzięki za wypowiedzi
pozdrawiam
p.s.
sorki, ale wybrałem złe forum, miało być na ogólnym, ewentualnie proszę adminów o przeniesienie tego tematu na ogólny
-
Basel
kurcze, aż się nie chce wierzyć. Czy wymiana łożyska kwalifikuje się do wymiany gwarancyjnej?Jak to w ogóle jest, czy wymienia się tylko łożysko czy cała piastę i jakie są przybliżone koszta takiej operacji? :roll:
Komentarz
-
Basel
ostatnio sprawdzałem ciśnienie, ale idealnie to raczej nie jest, jutro zobaczę,
dzięki za wypowiedzi chłopaki
Komentarz
-
Basel
ostatno zgłosiłem ten objaw na przeglądzie, skrzypiało mi też zawieszenie, panowie w serwisie ściągneli koła, wymienili mi gumy na łączniku stabilizatora(w ramach gwarancji co mnie bardzo ucieszyło) po czym udaliśmy się na jazdę próbną i wyżej opisany problem z buczeniem przy maksymalnym skręcie kól zniknął jakby ręką odjął. Komentarz Pana to, że te wersje 130 KM czasem tak mają i wszystko jest w porządku. Na drugi dzień buczenie znowu się zaczęło z tym, że teraz jest ciszej
Komentarz
-
Pewie Mikrus na mnie naskoczy, ze jesze o tym piszeops: , ale napisze ze okazalo sie u mnie, ze to tylko wulkanizator cos zle zrobil (zeby nie powiedziec spieprzyl). W warsztacie mnie wysmiali i powiedzieli ze to cos z opona i rzeczywiscie....
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
Komentarz